Tuesday, May 12, 2009

Klassi seiklusjutt

Kirjuta lähtudes järgmistest nõuetest seiklusjutu 1. lõik (umbes 5 lauset). Avalda kirjutatud lõik selle postituse kommentaarina.

pealkiri: Üksikul saarel
teksti liik: seiklusjutt
tegevuskoht: troopiline saar Vaikses ookeanis, tekkinud vulkaanipurskest.
tegelased: šoti meremees, piraadid, õhupallireisija, lendur, 13-aastased kaksikutest õde ja vend, kuulus geograaf ja teadlane, minister, koer jt

Näiteks:
1. lõik: Sattumine saarele
2. lõik: Tegelaste kirjeldus ja iseloomustus
3. lõik: Tutvumine saarega
4. lõik: Saarele satub õhupallireisija jne

55 comments:

Frank said...

Seilasime mööda merd, vinge tormiga. Laev kõikus ühelt küljelt teisele. Kõik olid hirmul. Lõpuks tuli üks nii suur laine et lõi laeva ümber ja kõik kukkusid vette. Kui me üles ärkasime, siis leidsime end üksikult saarelt.

Anu said...

Oli ilus teisipäeva pärastlõuna. Reisijad olid juba istmetel turvavööd kinnitanud ning ootasid huviga Ameerikasse jõudmist. Kuid ilm kiskus väga halvaks. Piloot ei suutnud enam lennukit juhtida ning lennuk kukkas kuhugi väga väiksele asustamata saarele keset Vaikset ookeani.

Iris . said...

,,Lend number 632 väljub keh minuti pärast'' toristas kõlar ootesaali. Asusime lennuki poole teele. Meid oli kaheksa noort. Istusin Karini kõrvale ja kinnitasin turvavöö. Lend võis alata! Meie oma seiklus. Lend kestis poolteist tundi ja ma nägin pilvede vahelt seda saart. Mägine ja tume ning äärmiselt salapärane.

Anna said...

Õhupall oli katki, kaardid kadunud, toit otsas ja riided räbalad. Oli ilmselge, et olime õhupalliga kukkunud ja asustamata saarele sattunud. Õed kaksikud ja nende vend olid hirmunud ning geograaf karjus nende peale. Koera oli hammustanud mürgine ämblik ja ta jooksis mööda rannaäärt edassi ja tagasi. Teadagi, et siin valitseb kaos.

Õp Meeli said...

Me pidime reisima koos kuulsa šoti meremehega puhkusele. Lendur rääkis enne reisi veel ministriga juttu. Ma olin selle reisi võitnud turismimessil. Mina ja mu vend olime kaksikud. Kui kõik oli selge hakkasime lendama.

Mariann said...

13- aastased kaksikutest õde ja vend tahtsid reisile minna. Nad läksid Soti meremehe juurde. Meremees lubas neile huvitavat reisi ja juhtas nad laeva. Meresõit oli huvitav, sest tee peal nägid nad plaju piraate. Nad jälitasid ühte piraatide laeva ja jõudsid ühele põnevale saarele.

KarL-H3ndr1K said...
This comment has been removed by the author.
Pätsu said...

1. Ühel hommikul, mil kell oli 8.00, tuli šoti meremehele idee, minna reisima, seepärast kutsus ta kaasa ka oma parimad sõbrad, kelleks olid : 13-aastased kaksikutest õde ja vend, minister ja koer, koos kuulsa geograafi. Üheskoos startisid nad kümne paiku, ent merel oli torm tekkinud. Kuna see ei olnud plaanitud, siis sattusid nad merepeal valele teele. See oli kohutav, tuul oli vali ning, meremehel oli raskusi laeva juhtimisega. Torm kestis 6 tundi järjest, ning umbes kella 8 paiku jõudsid nad kõik koos ühele imelikule maapinnale. Kuulus geograaf teadis ütelda, et see on troopiline saar Vaikses ookeanis, tekkinud vulkaanipurskest.

KarL-H3ndr1K said...

1. lõik-

Oli üks tavaline päev kui piraadid vallutasid ühe turistide jaoks mõeldud laeva. Turistid ja laeva meeskond visati vette ja sõideti laevaga minema. Õnneks said nad ujutud ühele kaugel olevale saarele.

Kata said...

1. Oli möödunud kohutav torm. Üks pisike tüse geograaf oli läinud avastama vulkaaniliste ainete koostist. Ilmateade aga lubas ilusat ilma ja Geograaf arvas, et on perfektne aeg. Ta oli sõitnud mootorpaadiga saarele, mis asus keset Atlandi ookeanit. Paat oli täis rohkesti hinnalisi instrumente, mis pidid aitama mehel oma uurimist lõpule viia. Saarele jõudes läks ta esmalt saart avastama. Pool tundi edasi kõndides ei näinud ta ühtegi hingelist. Loodust seal suuremat ei olnud. Mõned äbarikud puud ja mitu erinevat samblaliiki. Tuul oli kõva, aga külm ei olnud. Geograaf hakkas siis uurima laavat. Järsku hakkas tuul tugevnema. Varsti oli juba tuul nii tugev et geograaf pidi otsima varju. Ta leidiski lähedalt ühe koopa. See oli pime, aga kui mees edasi liikus, nägi ta tuld. Alguses hakkas ta kartma, et pärismaalased, aga ta kuulis oma enda keelt ja lähemale minnes nägigi ta inimesi, kes istusid õnnetute nägidega tule ümber. Seal olid meremees, üks poiss ja tüdruk, koer ja kaks teist meest. Üks oli ülikonnas ja see hämmastas geograafi.
"Mida te siin teete?" küsis ta suurte silmadega.
Mees räsitud ülikonnaga ütles pidulikul toonil:" Meil kõigil on oma lugu. Istu maha, esmalt räägi kuidas sina siia sattusid ja siis räägime meie omad lood."

margi blogi [-_-] said...
This comment has been removed by the author.
Karolin said...

Kell oli 7.00. Koguneti sadamasse. Keegi ei teadnud kuhu suund võetakse oli ainult teda,et tuleb huvitav reis. Lapsed olid kohal, saabus šoti meremees, kes teatas, et seadke ennast valmis ootamatusteks. Laev ei olnud väga suur ning kedagi peale klassi laeval eriti ei olnud. Laevale jõudsid viimasel hetkel ka kuulus geograaf ja teadlane.
Sõidetud oli paar tundi kõike hoiti ülima saladuskatte all. Järsku karjusid 13-aastased kaksikud, et kaugelt paistab koleda välimusega umbes sama suur laev.

Unknown said...

Hei hüüdis Riho ma näen Soolomoni saari. Seal pidi olema mingeid piraate kes turisti laev rüüstavad ütles Stella.
Samal hetkel kui ta seda oli öelnud kostus pauk nende laeva pihta.
Meeskond reageeris kiiresti ja toimetasid kõik päästeparvele, viimane oli DR.Illbit see hallipäine geoloog kes oli saanud selle pauguga pihta. Algas triivimine kaldale.

juks said...

Ühel rõõmsal pärastlõunal olid kapten ja teised seilamas rõõmsalt, kuni nägid üht imelikku saart. Kuna oli õudne torm otsustasid nad seal saarel natukeseks peatuda.

Nele ajaveeb said...

Pääsesime suure meretormi käest ning ulpisime ühele troopilisele saarele mis oli tekkinud vulkaanist. Seal oli palju troopilist metsa ning huvitavaid elukaid.

MIhkel said...

Päev oli täiesti tavaline lennuki õhkutõusuks ja kõik oli valimis, natuke peale lennuki õhkutõusu hakkas mootor jamama ja kapten palus reisijatel turvavööd kinnitada. Lennukisoli umbes 10 inimest koos piloodiga. Järsku hakkas lennuk alla vajuma ja piloot ütles, et me kukkume alla. Mõne kümne minuti pärast kui inimesed hakkasid teadvusele tulema nägid osad juba, et nad on sattunud üksikule saarele, nad olid õnnelikud, et nad olid elus.

Liisa said...
This comment has been removed by the author.
' stina said...

Oli minek Austraaliasse , reisijad olid juba lennukis, valmis õhku tõusma ja reisiks täiesti valmis.
Õnnetuseks oli halb päev ja oli suur torm ja vihmasadu. Lennukil sai veel ka bensiin otsa, nii et õnnetuseks kukkus lennuk alla, asustamata saarele , mis asub Vaikse Ookeani juures.

jissepo said...

Šhoti meremees läks piraatidega sõitma aga praadid olid kurjad ja nad viskasid nad koos kaksikutega merre kaksikud suutysid ujuda üklsikule saarele aga meremees uppus.
Kui nad jõudsid saarele nägid nad seal lendurit kelle õhupall oli katki läinud.
Kaksikud tegid endale õhupallist maja ja tapsid lenduri sest ta ei meeldinud neile

Kennet Käos said...

Üksikul saarel


Oli ilus suvepäev. Ilm oi väga palav. Üks pere oli otsustanud minna ilusale paadireisile. Nad läksid sadamasse, kus oli teenuseid pakkumas Šoti meremees. Nad astusid laevale ja palusid, et meremees viiks neid ilusale paadireisile. Nad sättisid end paadil sisse ja sõideti merele. Jõuti merele ning jäädi seisma, et lõunat süüa. Äkki tulid kunnipaadiga piraadid ja mõne hetkega oli laat hõivatud. Meremehed sidusid neid kinni ning viisid kajutisse. Kõik uinutati. Kui perekond ja meremees ülesse ärkasid, olid nad tundmatul saarel, ning piraate polnud samuti näha. Nad jäeti maha.

margi blogi [-_-] said...

Üksikul saarel

Oli ilus päev ja üks pere otsutas merereisile minna.
Nad läksid sadamasse ja astusid paati. Isa veel aitas sööke paati tõsta. Nii nad liikusid merele ja sõitsid pikka aega, kui nägid kaugel paati lähenemas. Paat sõitis nende kõrvale ja maskideha mehed hakkasid karjuma. Nad käsutasid neil paadilt lahkuda või muidu nad teevad neile haiget. Pere võttis päästevestid ja hüppasid vette. Nad märkasid lähedal saart ja otsustasid sinna ujuda.

Raul said...

Oli ilus ja vaikne kolmapäevane pärastlõuna seilasime mööda Vaikset ookeani ,tuul on vaikne ja selle tõttu pidime me kasutama mootorit edasi liikumiseks, üle meie nägime õhupallireisijaid.Meie ees nägime troopilist saart. Me randusime esialgu sinna saarele

hannaloora said...

Elasid kord kaks kolmeteist aastast kaksikõde , nende isa oli kuulus geograaf ja teadlane. Tüdrukud oli väga seiklushimulised ning oma maa parimad ping-pongi mängijad. Ükspäev otsustasid plikad kodust põgeneda ja lennukiga Hiiina ping - pongi võistlustele lennata.
Samal ajal kui tüdrukud hiina sõitsid üritas teises maailma otsas parasjagu üks noormees oma kuumaõhupalli tööle saada ,et sellega proovi lennule minna.
seeaeg kui noormees oma õhupalli tööle üritas saada võitlesid Kariibi merel kurikuulsad piraadid.

eesti keel said...

Üksikul saarel

Meie lugu algas sellega kui Auro ärkas rannal, ta tagumik valutas. Asi oli arvatavasti selles, et ta oli kõval liival maganud. Tänane ilm oli kuidagi soojem kui tavaliselt. Ta pööras ringi ning nägi vulkaani suitsemas. Teda tabas koheselt paanika ning alguses ei teadnudki ta mida teha. Me kergelt ülekaalus minister hakkas keskuse poole jooksma.

Eva said...
This comment has been removed by the author.
KarlT said...

Lendas ühel päeval üle ookeani üks ilus reisilennuk. Lennuk tegi oma esimest lendu koos reisiatega ja kõik reisiad nautisid lendu. Öö saabudes muutus aga ilus lend hirmasks tormiks. Lennuk raputas ja õõdsus palju. Meeskonnaliikmed ja piloot ei tahtunud reisjatele teatada et oleme sattunud suure tormis keskele. Piloot otsustas et lendab edasi ja võtab ühendust lähima lennujuhtimistormiga.

Frank said...

Iirsi , kuna ta ei oska kirjutada kaks.

Nele ajaveeb said...

Kata :DD, nom kuna see oli huvitav katkend :))).

Eva said...

Lennuk tõusis õhku.Mari ja Jüri olid ka lennukis.Kuna lend tõotas tulla pikk,l võtsid nad unerohtusid. Nad vajusid sügavasse unne. Kui nad ärkasid, leidsid nad end allakukkunud lennukist ja enda ümber vigastatud inimesed. Nad olid kukkunud asustamata saarele.

Anonymous said...

Sõitis kord mööda ilusat ookeani üks suur aurik, kursiga Paradiisi Saarele. Laev oli hiigelsuur ja uhke ning kõik reisijad nautisid seda merereisi mõnuga. Öö saabudes muutus ilus unenägu aga õudsaks - laeva poole märgati tulevat suurt hiigellainet. Meeskonnaliikmed ei otsustanud sellest kellelegi teatada kuna nad teadsid, et nad ei jää ellu. Siiski olid laeval viibinud geograaf, minister, teadlane ja ta koer, 13-aastased õde ja vend sellest teada saanud ja nad hüppasid vette. Nad nägid pimeduses mingit muud väikest saart ning võtsid kursi selle poole.

Liisa said...

1. Sattusime üksikule saarele läbi lennuõnnetuse. Ilm oli ilus, päikseline, aga siiski läks midagi valesti. Nimelt, vasak lennuki tiib oli liiga raske ja me pidime tegema hädamaandumise, aga tiib oli tõesti liiga raske ja me kukkusime alla, otse merre. Lennukist väljusime otse paati ja paat jäi merele ulpima, sest me ei teadnud, kus me oleme. Tuli öö. Ööga uhusid lained meie paadi kaldale. Hommikul ärkasime mere kohina peale üles.

Kristo said...

Oli suur torm Vaiksel ookeanil, laev õõtsus küljelt küljele tehes südame kõigil pahaks. Torm kestis piakalt, oli raske aru saada mis kell oli, tundus et torm on igaviku kestnud. Hiliõhtust ei mäleta midagi, kuid hommikul olime Vaikse ookeani vulkaanilisel saarel. Saarel leidus nii troopikat kui kuumust kuid ka värsket vett, asi ei tundunud katastroofiline kuni oli puude vahelt hääli kuulda.

jissepo said...

This post has been removed by the author

Raul said...
This comment has been removed by the author.
Pätsu said...
This comment has been removed by the author.
Eva said...

anu

Sebastian Värv said...

kridsto oma oli parim kuna oli ja k6ik:

Anonymous said...

KarlT, sest ta jutt liigus sujuvalt edasi.

Raul said...

Saar oli ilus, palmi puud oli igalpool . Liiv oli igalpool ja kaugel kuulsime suurt müristamist, sest vulkaan oli hakkanud purskama

Raul said...

Hr.Pallo on parim sest tema jutt on sisune ja hea lugeda

KarlT said...

Mihkli jutt, kuna tema jutt oli sujuv ja huvitav.

Sebastian Värv said...

Olime reisil ja hakasime kodu poole tagasi pöörduma aga kahjuks ei tednud kuidas koju minna me kohtusime šoti meremehega, piraatidega, õhupallireisijaga, lenduriga, 13-aastased kaksikutest õe ja vennaga, kuulsa geograafi ja teadlase, ministri, koera ja teistega nad nägig välj imelikudkna k nemad olid eksinud na tutvusid saarega ja leidsid lennuki nad tegid selle korda ja said sealt minama.

Raul said...

Lõik.2
Meiega olid koos paljud sõbralikud ja rõõmsad inimesed, nendega on hästi lahe reisida.Paljud inimestest olid täiskasvanud kõige kurjem neist oli Shoti meremees, lapsi oli vähe olid ainult kaksikutest õed kes oli väga rõõmsad ja sõbralikud.

Frank said...

Kapten Kanya West oli kõige tugevam
kaptenil oli kaasas kala kelle nimi on GayFish
Laeva muusikutest oli DJ Seba , kes oli sujuva iseloomu ja tujuga.

KarlT said...

Oli üks tavaline päev kui piraadid vallutasid ühe turistide jaoks mõeldud laeva. Turistid ja laeva meeskond visati vette ja sõideti laevaga minema. Õnneks said nad ujutud ühele kaugel olevale saarele. Edasi juhtus nii et spagettimehed hüppasid neile kaela ja tahtsid nad ära süüa. seejärel kutsusid nad appi Mihkli ja tema meeskonna kes tapsid ära spagettimehed. Praeguseks on kuulutatud Mihkel kuulsaks kaitsjaks ja väge heaks väejuhiks.

hannaloora said...

Kui turistid olid jõudnud üksikule saarele leidsid nad sealt kaks kaksikut Mia ja Kia kes olid koos oma isaga üllataval kombel saarele sattunud. Tüdrukud ja isa istusid liivas vihaste nägudega ja pobisesid midagi ping-pongist. Paarsada meetrit eemal nägid turistid saabumas taevast ühte suurt punast kuumaõhupalli , kus näis väga õnnelik mees peal olevat ..

jissepo said...

kaksikud olid ilusad gayd nad olid alati väga kiimas kuna nad olid väga agressive siis nad olid vanglast põge nenud

jissepo said...

frank

Anonymous said...

Saarele jõudes olid nad väga väsinud ning tahtsid midagi hamba alla. Nad uurisid saare ümbrust ning leidisd mõned baanaanipuud. Nad sõid isuga ning arutasid mis edasi teha.

Nele ajaveeb said...

Oli üks tavaline päev kui piraadid vallutasid ühe turistide jaoks mõeldud laeva. Turistid ja laeva meeskond visati vette ja sõideti laevaga minema. Õnneks said nad ujutud ühele kaugel olevale saarele.
Meiega oli kaasas kaks tüdrukt ning kolm poissi. Üks tüdrukuteat oli blondiin ja teine brünett, poisid olid aga brünetid ja blondid.
Kaire oli üks häbelik blond 17 aastane tüdruk kellele meeldis päävitada.
Krissu nimeline tüdruk oli 18 aastane brünett kellele meeldib loomadega tegeleda.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Karlil on huvitav Mihkli jutt.

KarlT said...

Mulle meeldis Sandri jutt.

Sebastian Värv said...

eilasime mööda merd, ja oli v2ga vinge tormiga. Laev kõikus ühelt küljelt teisele. Kõik olid hirmul. Lõpuks tuli üks nii suur laine et lõi laeva pikali edasi ujusime saarele kus me saime ka abi ja l6puks koju

Karima said...

Kata